Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Η κρίση έπληξε τα κόκκινα φανάρια

Η διεθνής οικονομική κρίση επελαύνει, το ΔΝΤ ανεβάζει το κόστος της στα 4 τρισ. δολάρια και οι τομείς που πλήττονται όλο και πληθαίνουν. Ένας εξ αυτών είναι και το λεγόμενο "αρχαιότερο επάγγελμα" του κόσμου, η πορνεία...

Στη Γερμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η κατάσταση λόγω της κρίσης προβλημάτισε τους εκατοντάδες νόμιμους και αποδίδοντες φόρους οίκους ανοχής, που είδαν τα έσοδα τους να μειώνονται, καθώς οι πελάτες προφανώς θεώρησαν περιττή πολυτέλεια την τακτική επίσκεψη.

Οι οίκοι ανοχής κινήθηκαν επιθετικά λαμβάνοντας τα δικά τους "μέτρα διάσωσης". Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του Reuters, έφτιαξαν στρατηγικό πλάνο, το οποίο με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων του μάρκετινγκ επιχειρεί να αναθερμάνει τη ζήτηση, η οποία βαίνει μειούμενη: Το "πακέτο" περιλαμβάνει εκπτωτικά πακέτα, προσφορές και πολλά ακόμα τεχνάσματα...

Κάποιοι οίκοι ανοχής μείωσαν τις τιμές των υπηρεσιών τους ή πρόσθεσαν προωθητικές πρακτικές όπως για παράδειγμα "εισιτήριο πολλών ωρών" που περιλαμβάνει από φαγητό μέχρι απεριόριστες υπηρεσίες των εργαζομένων στην εν λόγω βιομηχανία. Στο Βερολίνο ένας οίκος ανοχής καθιέρωσε ενιαία τιμή 70 ευρώ για είσοδο, κατανάλωση φαγητού, ποτού και σεξ μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα.

Επιπλέον, χρηματοδοτούν ειδικά λεωφορεία και ταξί για να μεταφέρουν δωρεάν τους υποψήφιους πελάτες.

Ένας εκ των μάνατζερ σε οίκο ανοχής δηλώνει ότι "οι συνθήκες που προκαλεί η οικονομική κρίση είναι δύσκολες και για μας. Μετά βεβαιότητας νιώθουμε την κρίση. Οι πελάτες μας είναι προσεκτικοί με τα λεφτά τους. Βλέπουμε ότι φοβούνται. Δεν μπορούμε πλέον να χρεώνουμε κάτι παραπάνω και ήδη η συζήτηση για μείωση των τιμών έχει ανοίξει. Όλοι επιθυμούν μία συμφωνία που να εξυπηρετεί τους πάντες. Οι ειδικές προσφορές είναι απαραίτητες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία εργάζονται επαγγελματικά σε οίκους ανοχής περίπου 400.000 άτομα, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι είναι άνδρες (εικάζεται ότι αποτελούν ένα μικρό ποσοστό). Υπάγονται σε φορολόγηση, έχουν κανονικές συμβάσεις εργασίας και δικαίωμα σε υγειονομική περίθαλψη.

Τα ετήσια έσοδα της βιομηχανίας υπολογίζονται σε 14 δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι που πληρώνουν είναι "ανάσα" για πολλές γερμανικές πόλεις.

1 σχόλιο:

  1. Luke you break them... Ρε αχαϊρευτε εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί, ενίοτε και το κωλί, χτενίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή