Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Active Member - Ισως μετα να κρυφακουω (Studio Version)

2 σχόλια:

  1. Το δίλημμα της ισότητας

    αγγλιστί: All men are created equal ή all men are equal


    Το παραπάνω "δίλημμα" είναι ο βασικότερος λόγος που διαφωνώ κάθετα με την αριστερή θεώρηση περί ισότητας σε κοινωνικό, οικονομικό κοκ επίπεδο.

    Αναμφίβολλα όλοι γεννιόμαστε και τελικά ψοφάμε απλά ως άνθρωποι, δεν υπάρχει κάποια συνισταμένη που να αλλάζει αυτά τα 2 βασικά γεγονότα στη ζωή ενός ανθρώπου. Ωστόσο από το σημείο του big bang για κάθε άνθρωπο έως την έκρηξη ενός super-nova (a most glorious way to move on) υπάρχει ισότητα?

    Υπάρχει κάποια λογική με την οποία θεωρείται ο καθένας (ούτε καν απλά όμοιος αλλά) ίσος με κάποιον άλλο, ή ακόμα και με όλους τους άλλους? Δεν σχολιάζω την ισότητα στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα - μόνο και μόνο από το όνομά τους μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αφορούν όλους τους ανθρώπους, αλλά την υπόθεση ότι είμαστε όλοι ίσοι και στα περαιτέρω.

    Μήπως έχουμε όλοι τα ίδια προσόντα? Τις ίδιες αρετές? Βρε αδερφέ, τα ίδια κουσούρια?

    Ή μήπως όλοι απλά γουστάρουμε να γκρινιάζουμε, ενώ απλά δεν προσπαθούμε αρκετά? (σημ. ναι, η τράπουλα είναι σημαδεμένη σε κάποιο βαθμό, αλλά αυτό αφορά περισσότερο, σχεδόν αποκλειστικά, τα "μεγάλα κεφάλια")

    Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει εμένα του αγαθού την λογική της απόλυτης ισότητας?

    Άντε Luke αν θες έχεις έτοιμο θέμα για κανά σοβαρό άρθρο.

    ΥΓ. Ο άλλος κύριος λόγος αφορά την ποιότητα μιας αριστερής οικονομίας κι ενδεχομένως να την σχολιάσω στο επόμενο γαμημένο videάκι αντί για πρωτότυπο κείμενο που θα postάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην γκρινιάζεις ρε... Είχε μπάλα αυτό το ΣΚ τι να κάνω! Και με την πολιτική κατάσταση ως έχει... απλά θα βγάζω σκοτάδι στα κείμενα. Καταντά βαρετό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή