Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Όχι, δεν υπάρχουν σκάνδαλα (μην είστε κακεντρεχείς)

Όντως... στην περίπτωση Παυλίδη δεν υπήρχε κουκίδα με "ένδειξη" για παραπομπή σε περαιτέρω διερεύνηση (της υπόθεσης) και ουχί -ακόμη- στο ειδικό δικαστήριο... Απλώς σε 1 μήνα παραγράφονται τα πάντα.

Όχι, δεν υπήρχε σκάνδαλο, ο Παυλίδης είναι άγιος και πάνω απ' όλα υπουργός. Και βεβαίως δεν είναι σκάνδαλο ο στενότερος σου συνεργάτης, ο εξ απορρήτων σου, να μπαινοβγαίνει στο γραφείο αμφιλεγόμενου γαλάζιου εφοπλιστή, να καταγράφεται από κάμερα, να κατηγορείται ότι εκβίασε και πήρε λεφτά... για να δοθούν στον κάποιες άγονες γραμμές... με παχυλές επιδοτήσεις.

Και σύμφωνα με την καταγγελία Μανούση, να έχει ζητήσει τα λεφτά (ο συνεργάτης) για... τα γεράματα του υπουργού και του ιδίου. (Άσε που η κόρη είχε πάρει σπίτι). Όχι βέβαια, δεν είναι.

Και όταν ο Παυλίδης έμαθε ότι ο συνεργάτης του κάνει ύποπτες επισκέψεις τα πήρε τόσο πολύ που τον "παραίτησε". Και ήταν τόσο μεγάλη η οργή του που την επόμενη ημέρα τον προσέλαβε και πάλι... ως ειδικό σύμβουλο. "Ειδικός"...

Και σιγά μην υπάρχει έστω και σκιά σκανδάλου όταν ο ίδιος ο Παυλίδης δηλώνει άλλη τιμή για το "κωλόσπιτο" στον ανακριτή (και από το βήμα της Βουλής, υπό τους ρυθμούς του παλλόμενου δακτύλου) και τελικώς άλλη στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, αφού πρώτα τον "κάρφωσαν" θυγατέρα και αδερφός... Όχι, αυτό είναι απλώς συμπεριφορά που δεν αρμόζει στην ηθικίζουσα (στα λόγια) ΝΔ.

Και σιγά μην υπάρχει υπόνοια, όταν αφού άνοιξαν οι λογαριασμοί της οικογενείας μάθαμε (έκθαμβοι) ότι ο αδερφός Παυλίδη είχε λογαριασμό σε τράπεζα (εντός της Βουλής) στην οποία συνδικαιούχος ήταν ο πρώην υπουργός αδελφός του. Και σε αυτόν το λογαριασμό μπαινοβγαίνανε... περίεργα ποσά, από... (μεγάλα) δάνεια χωρίς παραστατικά σε επίδοξους επιχειρηματίες και δυνάμει επενδυτές (που μπορεί και να είχαν σχέση με το χώρο της ναυτιλίας). Επρόκειτο (ειπώθηκε) για προφορικές συμφωνίες: Μόρτικες και παντελονάτες.

Όχι, δεν υπάρχει ούτε σκόνη που να σκανδαλίζει. Άλλωστε ο ίδιος ο πρώην υπουργός ζήτησε από τους ομοίους του στο κοινοβούλιο "δικαιοσύνη, δικαιοσύνη", σε μία σεξπηρική παράσταση από το βήμα της Βουλής. Που αν μη τι άλλο ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Δεν υπήρχε ούτε αβαρία, ούτε φορτίο στη θάλασσα άνευ αποζημίωσης, ουδέ καν ένα "δεν παραιτούμαι, δεν ανεξαρτητοποιούμαι", έτσι για τα μάτια του κόσμου. Ούτε και το δάκτυλο "χόρεψε" τόσο...

Και εννοείται ότι δεν έπρεπε να υπάρξει παραπομπή. Όλοι οι (κυβερνητικοί κυρίως) βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση: Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, επιλέγοντας άλλη ψήφο, σε σχέση με όσα υποστήριζαν σε δημόσιες δηλώσεις και ιδιωτικές τους συνομιλίες... Ακόμα κι αν -δημοσίως!- κάποιοι δήλωναν πως είχαν πειστεί ότι -τουλάχιστον- υπάρχουν οι ενδείξεις για περαιτέρω διερεύνηση.

Και υπήρχαν άλλωστε και λευκά και "παρών". Τουτέστιν, οκτώ εθνοσωτήρες μπήκαν σε μία δαιδαλώδη ατραπό: Είτε δεν πείστηκαν για τίποτα... είτε ψήφιζαν υπέρ της δικής τους μη παραπομπής από τη βουλευτική τους καρέκλα στον πρότερο τους βίο. Θαρρώ πως ισχύει το κατά συνείδηση κι όλα τ' άλλα είναι κακεντρέχειες από... απατεώνες πολίτες.

Όχι, δεν συνέβη τίποτα. Η κυβέρνηση- εν χορώ- απάλλαξε έναν ακόμα αθώο που ο κακός ο κόσμος και οι φήμες τον είχε ρίξει στο λαβύρινθο της κακοδαιμονίας. Αδικίες της ζωής δηλαδή.

Έναν άνθρωπο που ενώ ήταν υπουργός Αιγαίου και τα μικρά νησιά της Δωδ/σου δεν είχαν βιώσιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αυτός όταν ερωτάτο επί του θέματος, απαντούσε κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για "αβάπορον Αιγαίο" και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις... στο βόρειο Αιγαίο. Και καλά κρασιά, επίσης...

Η κυβέρνηση επιτέλεσε το χρέος της και πρόσφερε αφειδώς άρτους και θεάματα στο αιμοδιψές κοινό της. Τους ιθαγενείς... Έκλεισε ακόμα ένας κύκλος των αυτοτελών επεισοδίων της σειράς "Κουκουλώματα". Όχι, όλα πήγαν καλά και η δημοκρατία μας ακόμα αντέχει.

Το απέδειξε στη Βουλή μας άλλωστε. Με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι "δεν πρέπει να γίνουν εκλογές". Διότι η Νέα Διακυβέρνηση έχει μεσσιανικό χαρακτήρα, είναι σωτήρια δι’ ημάς- και η πιθανή αποχώρηση της θα σπάσει την έβδομη σφραγίδα της Αποκάλυψης, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως, θα προκαλέσει τον... Αρμαγεδώνα.

Η ίδια κυβέρνηση που από την ίδια Βουλή αποφάσισε προ ημερών να "ποινικοποιήσει" την κουκούλα. Η απορία είναι ποιος είναι χειρότερος: Ο κουκουλοφόρος που πετάει πέτρες ή αυτός που κουκουλώνει σκάνδαλα; Και αν ισχύει το 2ο, γιατί η στάση/δράση του δεν εμπίπτει στο νέο νόμο για τις κουκούλες;

Υγ: Δεν παίρνουν χαμπάρι... και η οργή του κόσμου μεγαλώνει. Και όταν το καταλάβουν θα είναι πολύ αργά. Για τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου